Lukuintoa läksyparkissa

Läksyparkki on paikka, jonne oppilas voidaan määrätä opiskelemaan koulupäivän päätteeksi, jos hän on jättänyt läksyt tekemättä. Eniten läksyparkissa käydään opiskelemassa kemiallisia merkkejä ja kielten sanoja. Harvoin on päiviä, jolloin siellä ei käy ketään.

Läksyparkki ei kuitenkaan ole rangaistuspaikka, vaan sinne saa mennä, vaikka olisikin hoitanut läksynsä. Koulunkäynninohjaaja Marita Harju auttaa päivän läksyissä, jos ei ole oppinut asiaa ja tarvitsee lisätukea oppimiseen.

Läksyparkki on kehitetty noin viisi vuotta sitten, kun koulumme rehtori Kari Lähde laittoi alulle tämän palvelun. Opettajien palaute asiasta on ollut positiivistä. Yleensä opettajat laittavat oppilaan läksyparkkiin, jos hän on unohtunut läksyt kolme kertaa, mutta Maritan mielestä oppilas pitäisi laittaa läksyparkkiin jo ensimmäisestä unohduksesta, sillä unohtuneita läksyjä ei aina tule tehtyä kotona.

Lauri ja Mikko, 8C